«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

Дикунство чи сатанізм?

Харківські хунвейбіни

У Харкові з особливим цинізмом розбили пам’ятну дошку Юрію Шевельову — з дозволу харківського мера, який назвав українського генія-мовознавця фашистом (невігластво, шизофренія чи одержимість?).

Люди, зомбовані на ненависть до України, не мають панувати в нашій Батьківщині. Цю орду можна перемогти тільки великою молитвою до Всемогутнього Спасителя, співчуттям і молитвою за ці заблукані душі, які сліпо виконують волю отця неправди й людиновбивці.

І нам не слід мовчати, не слід бути байдужими! Протестуймо словом і ділом проти дикунства, звірства, біснування, яке безперешкодно лютує на нашій землі!

«Імʼя самого Юрія Шевельова – професора Гарвардського і Колумбійського університетів США, іноземного члена НАН України, президента Української вільної академії наук у США, члена Американського лінгвістичного товариства, Польського інституту мистецтв і науки в США, почесного доктора Альбертського і Лундського університетів, Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Національного університету «Києво-Могилянська академія» – нашого захисту не потребує.

Брудні наклепи на адресу Юрія Шевельова є ще одним підтвердженням того, що постаті такого калібру перебувають у вічній і неминучій опозиції до світу темряви. Сам вчений вжахнувся б, якби ця темрява прийняла його за свого.

Тому захисту потребує не Юрій Шевельов, а славне імʼя міста Харкова. Ми знаємо, що там є чимало людей, для яких імʼя харківʼянина Юрія Шевельова – це їхня гордість. Ми знаємо також, що для нинішньої влади має значення передусім сама влада, а не гідність і честь. Тому вістря нашого протесту спрямоване передусім до тих харківʼян, які ще не зовсім збайдужіли і не втратили почуття сорому: доки ви терпітимете, щоб вас і вашу область представляли люди, яким у нормальному суспільстві не подають руки?

Президент Українського ПЕН-центру М. Маринович»

Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

Т. Шевченко

Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору