«Наша Парафія»

Парафія святого Архистратига Михаїла, Київ, Пирогів

 

Найбільш переслідуваною релігією на планеті залишається християнство

Протести в Індії проти переслідування християн

За даними американської організації Pew Forum on Religion and Public Life, християн утискають у 130 краї­нах світу. За даними звіту World Watch List організації Open Doors, найгірша ситуація у Північній Кореї, Ірані, Сомалі, Афганістані, Ємені, Мавританії, Зімбабве, Бірмі.

Ісламські бойовики грабують і підпалюють християнські помешкання та храми, безкарно б’ють і вбивають християн, викрадають дітей. З мовчазної згоди поліції.

16 серпня 2013 року в Єгипті загинуло близько 500 християн, тисячі поранено, знищено 22 церкви, підпалено християнську школу, зруйновано монастир і лікарню під опікою монахинь. У кінці серпня в місті Мінья, на південь від Каїру в Єгипті, відбулось принаймні 20 атак на християнські об’єкти. «Ісламісти спалили і знищили все. Їхньою метою було знищити всі сліди християн у цьому місті, включно із сиротинцями», — розповів агентству AsiaNews один з мешканців міста. Рештки зруйнованих і спалених будівель мусульмани обписали антихристиянськими гаслами.

Випадки насильницької ісламізації та викрадення дітей християн стали звичним явищем у Єгипті після повалення уряду Хосні Мурабака, пише Raymond Ibrahim. Автор наводить у приклад загрози смерті на адресу коптських священиків, які відмовлялися прийняти іслам, викрадення і вбивства дітей коптів, у т. ч. 6-річного Кирила Юсуфа Саада, зниклого в кінці травня і вбитого викрадачем, що вимагав викуп. Дівчата-християнки в Єгипті перебувають у ще небезпечнішому становищі. Викрадення дівчини супроводжується, як правило, примусом до відмови від християнства, прийняттям ісламу і заміжжям за мусульманином. Часто це супроводжуються актами насильства, зґвалтуванням, побоями та іншими формами фізичного та психологічного насильства. Згідно зі статистикою Р. Ібрагіма, за останні роки в Єгипті викрали близько 550 дівчат з коптських сімей.

У Північній комуністичній Кореї християни не мають права на існування: їх ув’язнюють, засилають у табори, піддають тортурам, страчують.

У столиці Сомалі Могадішо єпископа Сальвадора Коломбо застрелили під час Євхаристії, після чого екстремісти почали стріляти у християн і підпалили катедру. А згодом зрівняли її із землею…

На Філіппінах два християнські села зазнали нападу загонів «Muslim Bangsamoro Islamic Freedom Fighters» (BIFF). Близько 70 озброєних мусульман увірвалися в села Мідсайяп (Midsayap) і Котабато (Cotabato), грабуючи будинки та ферми. Старосту села Рейнальдо Алоро, який побачив загони озброєних мусульман і побіг за допомогою, убили.

Згідно з інформацією за 13 серпня 2013 р., в Судані з часу відокремлення Південного Судану погіршився стан християн. Президент Омар аль-Башир вже неодноразово заявляв, що хоче зробити Судан «ісламською державою», в якій не було б рівноправності для членів інших релігійних громад…

І ще десятки й десятки подібних повідомлень. Що ж: збуваються всі слова Христові.

Можливо, невдовзі таке випробування, від якого залежить наше вічне життя чи смерть, торкнеться кожного з нас. Власне, воно вже торкнулося, бо якщо ми не вболіваємо за тих, кого переслідують, тим паче — за своїх братів і сестер у Христі, якщо байдужі до їхніх страждань, то ми вже не християни.

Поки ми мусимо виборювати християнство серед спокус «православного комунізму», «благочестивого» путінізму чи то «русскава міра» — цілком богоборчих течій у православ’ї, які, прикриваючись найвищими святинями, обслуговують неототалітарний політичний режим, проповідують антихристову науку, ховають правду та вчать людей лицемірству й ненависті. І за таких умов залишитися християнином, спасти свою душу під натиском псевдохристиянства — це також вельми непросто.

Істинно сказано: «усі, хто бажає жити побожно в Христі Ісусі, будуть гнані»…

Але замислімося: можливо, зовсім недалекі часи, коли нас будуть переслідувати й фізично: зазіхаючи на саме життя — наше чи наших рідних. Добре уявімо це собі та щиро молімося на всіх, хто конче потребує зараз молитви, кого переслідують, шантажують, піддають тортурам, відбирають дітей… Принаймні душею розділімо їхню скорботу, щоб мати помилування в той час, коли вони зможуть заступитися за нас перед Богом.

Мучениця за віру. Допоможіть!

Жінку-християнку в Пакистані звинуватили в богохульстві та засудили на смерть за те, що вона відмовилася прийняти іслам, сповідала свою віру і сказала, що «Христос пожертвував Своїм життям на хресті за наші гріхи».

Зайдіть на наступну сторінку, де ви можете віддати свій голос за звільнення християнки, заповнивши своє ім’я, прізвище, адресу та електронну адресу. Це сторінка міжнародної амністії, організації, яка займається визволенням в’язнів. Вони сподіваються, що якщо зберуть мільйон підписів, то жінку звільнять.

Подробиці:

Християни у Пакистані переживають зараз важкі часи.

Асію Бібі засудили до смертної кари через повішання за те, що вона визнала свою віру в Христа. Пакистанський суд назвав таку поведінку образою пророка Магомета. Наразі жінка перебуває у в’язниці. Проти її помилування виступають мусульмани, які регулярно влаштовують демонстрації, аби попередити владу, що звільнення християнки призведе до сутичок у країні.

Асія Бібі просить усіх християн молитися за неї. Зараз вона постить і молиться у в’язниці. «Я хочу принести своє страждання Богові, щоб бути ближчою до Нього. Дякую всім, хто молиться разом зі мною в усьому світі: я відчуваю їхню підтримку. Я хочу сказати їм, що я молюся за них усіх і молю Бога благословити їх», — сказала Асія Бібі в інтерв’ю інформаційному агентству Fides через Фонд Масіхі. Чоловік і діти Асії також постять, молячись про помилування своєї дружини та матері.

20 відгуків
to «Найбільш переслідуваною релігією на планеті залишається християнство»
  1. Балабан Роман сказав:

    Часи мучеників не минули… А як би повів себе я?


  2. Terenitj сказав:

    Духу Святий – прийди


  3. ІРА сказав:

    A як би сeбe повeла я? який жaх, я мaючи в хвилинaх ходьби 3 церкви лінуюсь туди ходити, я щодня свaрюсь вiдстоюючи якісь дурниці. мeнi соромно та болячe за цe. визволiть її, будь ласка, вона гeроїня цього стрaшного нaшого часу.


  4. ніна сказав:

    Яка мужня жінка. Яка сильна в неї віра. Приклад усім. Звільніть її будь-ласка


  5. Дарія сказав:

    Дійсно сильна у вірі жінка. Нехай Бог допоможе їй


  6. Юрко Б сказав:

    Приклад того, як релігії стають інструментом агресії й пролиття крови. Хай Бог її вирятує, а ми, вільні, помудрішаємо. Амінь.

    P.S.
    s/приговорили/засудили/…


  7. Ігор сказав:

    Відправлено усім друзям та знайомим.


  8. ivan.kudla сказав:

    СПАСИ ГОСПОДИ


  9. Михайло сказав:

    Хай Господь помилує рабу свою Асію, дарує для неї волю і приверене дітям маму і її мужу подругу. Нехай буде воля Твоя Господи, Ти сам найкраще знаєш, що для нас добре. Амінь.


  10. Олег сказав:

    Усім розумінням підтримую жінку. Героїня, і сім’ї її благословення БОЖОГО.


  11. Юрій сказав:

    хай Бог її помилує за молитвами своїх угодників


  12. сергій сказав:

    Не як ми хочем,

    а як бог дасть


  13. Roman сказав:

    Нехай Господь благословить Асію й доможе їй.


  14. Людмила сказав:

    Визволи її, Боже!!!


  15. виктория сказав:

    то,что ей посчастливилось стать мученицей за Христа- это великая честь от Бога


  16. malinka сказав:

    Ув. не путайте мусульман-идиотов, и нормальных людей которые верят в Аллаха!!!! Только христиане могут хаить чужую веру и религию!!!!Когда живешь в стране с другой религией, нацией, расой нужно быть готовой(ым) к таким разным вещам, или жить по их законам и правилам!!!! Очень жалко женщину и ее семью! Пусть Бог ей поможет!!!!!


  17. Валентина сказав:

    Бог ее уже спас, потому что дал мужество. Помолимся за нас — пусть это будет примером для нас.



Можете використовувати такі теґи: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Будь ласка, не коментуйте з доменів mail.ru, yandex.ua/yandex.ru тощо. Ви не будете отримувати сповіщення про відповіді на відгуки. Не користуйтеся послугами країни-окупанта.

Пошук

Допомога ЗСУ

Сторінки

Останні відгуки

Канали RSS


Українська Церковна Архітектура














Нагору